خدمات حسابداری موسسه مالیاتی حسابداری فناوران رها فام

انجام صفر تا صفر امور حسابداری و مالیاتی در موسسه رها فام

پنجشنبه ۰۴ اردیبهشت ۰۴

سامانه مودیان اشخاص حقوقی بخش پنجم

۰ بازديد

شناسه یکتای حافظه رو چطوری بگیریم؟از کجا بگیریم؟ پول نمی‌خواید بدید کاملا مجانیه: وارد کارپوشه خودتون بشید سمت راست کارپوشه :قسمت شناسه یکتای حافظه مالیاتی شوید و ادامه ماجرا... در ویدئو :نکته: یادتون باشه هر حافظه فقط می‌تونه یک مسیر رو انتخاب کنه؟ یعنی چی؟ یعنی یا شرکت معتمد یا مودی!! برو تو ویدئو‌ببین کاملا توضیح دادیم براتون

سامانه مودیان اشخاص حقوقی بخش پنجم

سامانه مودیان اشخاص حقوقی بخش چهارم

۱ بازديد

آقا این شناسه یکتای حافظه رو‌ بده ما بریم کار داریم:grin:
مگه مغازه هست؟
نخیر جانم ...
بزار بهتون بگم شناسه یکتای حافظه رو چطوری باید بگیرید ...
هر سامانه ای که بخواد صورتحساب صادر کنه باید یه شماره ۶کاراکتری داشته باشه که بهش میگن شماره شناسه یکتای حافظه...
:fast_forward:حالا بقیه ویدئو ببین اونجا گفتیم چطوری و از کجا باید شناسه بگیری...
????راستی این پست ادامه داره.


سامانه مودیان اشخاص حقوقی بخش چهارم

سامانه مودیان اشخاص حقوقی بخش سوم

۱ بازديد
سامانه مودیان حقوقی بخش سوم:
کدام پایانه و سامانه را بخریم
اگه خریدار شما مصرف کننده نهایی باشه و شما کالا و خدمات تک نرخی می فروشید دستگاه پوز معمولی براتون کافیه.
اگه خریدار شما مصرف کننده نهایی باشه و کالای شما چند نرخی هست پوز اندرویدی براتون کافی هست.
:x:اما اگه خریدار شما یک مودی دیگه ای هست باید صورتحساب نوع ۱بدید و پوز اندرویدی و معمولی به دردتون نمیخوره چون اطلاعات خریدارتون باید درج بشه:
از سری آموزش های سامانه مودیان مالیاتی قسمت سوم
این پست آموزشی رو برای حسابداراتون بفرستید :


سامانه مودیان اشخاص حقوقی بخش سوم

سامانه مودیان اشخاص حقوقی بخش دوم

۱ بازديد
با توجه به لایحه دوفوریتی الحاق 5 تبصره به ماده 2 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، سایر اشخاص حقوقی بجز اشخاص حقوقی موضوع ماده 16 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال 1400، از تاریخ 01 / 01 / 1402 مکلف به رعایت مقررات قانون مذکور و صدور صورتحساب الکترونیکی و ارسال آن به سامانه مودیان شدند. موارد زیر درباره تخصیص کارپوشه و ثبت نام سامانه مودیان و عضویت شرح داده شده است :
به کلیه مؤدیانی که در سامانه ثبت نام الکترونیکی به نشانی my.tax.gov.ir ثبت نام داشته و ثبت نام آنها بر اساس معیارهای تعیین شده از نظر سازمان امور مالیاتی کشور تکمیل شده محسوب شود، در سامانه مؤدیان کارپوشه تخصیص داده شده است و به صورت خودکار ثبت نام سامانه مودیان آنها انجام شده است.
مودیان برای ورود به کارپوشه می توانند از طریق نشانی tp.tax.gov.ir وارد سامانه مؤدیان شده و متعاقبا با درج نام کاربری و رمز عبور دریافتی از سامانه احراز هویت، از طریق سیستم احراز هویت سازمان امور مالیاتی، وارد کارپوشه اختصاصی خود شوند. (کلیه اشخاص حقوقی می توانند از شناسه ملی به عنوان نام کاربری استفاده نمایند)

سامانه مودیان اشخاص حقوقی بخش دوم

سامانه مودیان اشخاص حقوقی بخش یک

۳ بازديد

ن
یکی از چالش‌هایی که دولت و علی‌الخصوص، سازمان امور مالیاتی در سال‌های اخیر با آن مواجه بوده است، فرار مالیاتی برخی از مودیان بوده که موجب کاهش قابل توجه درآمدهای مالیاتی دولت و تحمیل فشار مضاعف بر سایر مودیان مالیاتی شده است.

برای رفع این مشکل، دولت اقدامات مهمی را اتخاذ کرده است که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، تاسیس و راه‌اندازی سامانه مودیان مالیاتی بوده که در قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، مورد تصریح قانون‌گذار قرار گرفته است. بر اساس این قانون، برخی از مودیان مالیاتی، ملزم به ثبت‌نام در این سامانه و انجام تکالیف قانونی مربوط به آن، از قبیل ارسال صورت‌حساب الکترونیکی بوده و در صورت عدم انجام این تکالیف، با ضمانت اجراهای مقرر در قانون مواجه خواهند شد.
سامانه‌ مودیان با هدف جمع‌آوری و یکپارچه‌سازی اطلاعات مربوط به مودیان مالیاتی راه‌اندازی شده‌است،. طبق قانون پایانه های فروشگاهی، تاریخ‌هایی به‌عنوان فراخوان‌های اجرا مشخص شد و براساس آن شرکت‌ها موظف به اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه‌ها مودیان شدند.

به علت مشکلات موجود از جمله نبود زیرساخت مناسب، اجرای قانون سامانه مودیان مالیاتی تا سال 1401 به تاخیر افتاد. اما از شهریور 1401 تا ابتدای دی ماه 1402 طبق جدول اعلامی، تمامی مودیان موظف به ثبت‌نام در سامانه مودیان مالیاتی شده‌اند. در این مقاله به معرفی سامانه مودیان مالیاتی، نحوه ثبت نام در این سامانه و بایدها و نبایدهای آن می‌پردازیم.
مشاهده ویدئو سامانه مودیان حقوقی بخش 1

محاسبه عیدی و سنوات و بازخرید ایام مرخصی

۴ بازديد
میزان مبلغ عیدی وزارت کار برای بسیاری از کارمند‌ها و کارگرها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و همیشه دوست دارند، قبل از اینکه عیدی و سنوات خود را دریافت کنند، بتوانند این مبلغ را محاسبه کنند. روش محاسبه عیدی کارگران و سنوات در تمام این سال‌ها روش ثابتی بوده است. فقط یک معادله برای مشخص کردن مزایای پایان سال مورد استفاده قرار می‌گیرد. مبلغ عیدی کارگران بر اساس دو برابر پایه حقوق پرسنل محاسبه می‌شود در صورتی که از ۳ برابر پایه حقوق وزارت کار بیشتر نشود. ماده ۲۴ قانون خاتمه کار، پرداخت و بازخرید سنوات را در زمان خاتمه کار به کارفرما تکلیف می‌کند. تمام کارفرماها موظف هستند که به ازای هر سال کار کارگران و کارمندان خود، باید معادل یک ماه آخرین حقوق فرد را به عنوان سنوات به فرد بپردازند.

محاسبه عیدی و سنوات و بازخرید ایام مرخصی 

تغییرات پلمپ دفاتر بخش سوم

۸ بازديد

پلمپ دفاتر تجاری و برگ شماری آن در صلاحیت اداره ثبت شرکت‌ها قرار دارد. در گذشته پس از انجام ثبت شرکت اینترنتی انجام این کار تنها به شیوه حضوری و با تسلیم دفاتر به مامور اداره ثبت شرکت‌ها صورت می‌گرفت. در حال حاضر علاوه بر شیوه حضوری به شیوه غیرحضوری و برخط نیز می‌توان پلمپ دفاتر تجاری را به انجام رسانید.

مراحل پلمب و ثبت دفاتر تجاری به شیوه غیر حضوری از قرار زیر است:

_ نخستین گام برای پلمپ دفاتر، فراهم آوردن مدارک مورد نیاز و اسکن و ذخیره فایل مدارک است. مدارک مورد نیاز برای پلمپ دفتر با توجه به نوع شخصیت حقیقی یا حقوقی و دیگر مولفه‌ها متفاوت است. برخی از مهم‌ترین مدارک مورد نیاز که باید فایل اسکن شده آنها را فراهم نمود عبارتند از: شناسنامه و کارت ملی شخص حقیقی، اساسنامه شخص حقوقی، مدارک مربوط به آخرین تغییرات شرکت و ...

_ در گام بعد باید با استفاده از رایانه یا تلفن همراه هوشمند، به سامانه اینترنتی اداره ثبت شرکت‌ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir مراجعه نمایید. این سامانه اینترنتی متعلق به اداره ثبت شرکت‌ها بوده و زیر نظر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور فعالیت می‌کند. یکی از بخش‌هایی که در صفحه اصلی این سامانه نمایش داده می‌شود، «پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی» است.

_ با کلیک بر روی گزینه مذکور، فرم اظهارنامه پلمپ دفاتر به نمایش در می‌آید. متقاضی ثبت دفتر باید اطلاعات مورد نیاز از قبیل نوع شخص متقاضی، نوع تقویم مالی، شروع سال مالی و ... را در اظهارنامه مذکور درج نماید.

پلمپ دفاتر بخش سوم 

 

تغییرات پلمپ دفاتر بخش دوم

۹ بازديد
 
پلمپ دفاتر قانونی شرکت قبل از شروع هر سال برای اشخاص حقیقی و حقوقی باید از طریق سامانه اداره ثبت شرکت‌ها درخواست داده شود و رویدادهای مالی هر سال از ۱ فروردین در آن نگارش شود.
، پلمپ دفاتر قانونی شرکت طبق قانون تجارت باید هر سال توسط مودیان مالیاتی به اداره مالیات تسلیم شود. مهلت اخذ دفاتر قانونی شرکت قبل از شروع سال بوده که اگر قبل از شروع سال اقدام نشود ارزش و اعتبار دفاتر قانونی شرکت از بین خواهد رفت.
دفاتر قانونی شرکت چیست؟
اهمیت دریافت پلمپ دفاتر قانونی از آنجا اهمیت پیدا می‌کند که طبق ماده ۶ قانون تجارت، همه تاجرها باید دفاتر تجارتی داشته باشند. مهم‌ترین دفاتر تجاری عبارتند از:
دفتر روزنامه؛ مطابق با ماده ۷ قانون تجارت، تاجر همه روزه باید کلیه بدهکاری‌ها و بستانکاری‌های خود و همچنین داد و ستدهای تجاری را در دفتر روزنامه به ثبت برساند. علاوه بر موارد مذکور تاجر باید وجوهی را که برای مصارف شخصی خود بر می‌دارد را نیز در دفتر روزنامه بنویسد. به طور کلی هرگونه واردات و صادرات تجاری تاجر باید در دفتر روزنامه ثبت شود.
دفتر کل؛ معاملات تاجر باید به صورت هفتگی در دفتر کل به ثبت برسند. تاجر در این دفتر باید انواع معاملات (مثل خرید و فروش، ضمانت، ودیعه و ...) را در این دفتر به صورت جداگانه بنویسد.
دفتر دارایی؛ نوع دیگر از انواع دفاتر تجارتی دفتر دارایی می‌باشد که مطابق با ماده ۹ قانون تجارت، هر سال باید پیش از ۱۵ فروردین تکمیل شود. کلیه دارایی تاجر اعم از منقول و غیر منقول، بدهکاری‌ها و بستانکاری‌های او در طول سال مالی باید در دفتر دارایی ذکر شود.
دفتر کپیه یا اندیکاتور؛ نوع دیگر دفاتر تجاری دفتر کپیه یا اندیکاتور است که مطابق با ماده ۱۰ قانون مذکور تاجر می‌بایست کلیه مخابرات و مراسلات و صورتحساب‌های صادره خود را به ترتیب تاریخ در آن ذکر کند.
طبق ماده ۱۱ قانون تجارت، کلیه دفاتر تجاری تاجر به غیر از دفتر کپیه (اندیکاتور) باید توسط اداره ثبت شرکت‌ها امضا و پلمپ شود. در گذشته پلمپ دفاتر تجاری به معنای برگ شماری ترتیبی و قیطان کشی دفتر بود. در حال حاضر از شیوه‌های تازه برای پلمپ دفاتر استفاده می‌شود که در ادامه این نوشتار به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

روال ثبت پلمپ دفاتر قانونی بخش دوم

تغییرات پلمپ دفاتر بخش یک

۱۰ بازديد
همانطور که می‌دانید دفاتر کلا به دو دسته تقسیم می‌شوند: دفاتر قانونی (رسمی) و دفاتر کمکی (غیر رسمی). دفاتر قانونی شامل دفتر روزنامه و دفتر کل هستند که باید از طریق ثبت نام پلمپ دفاتر قانونی تهیه شوند. این دفاتر دارای پلمپ سیم و سرب هستند و چنانچه خلل و ایرادی به این دفاتر وارد شود از اعتبار قانونی آن‌ها کاسته می‌شود و باعث مشکل برای دارنده دفاتر می‌شود.

البته باید در نظر داشت چنانچه دفتر روزنامه یا دفتر کل، از طریقی به جز ثبت نام پلمپ دفاتر قانونی تهیه شود، دیگر نمی‌توان به آن دفتر قانونی اطلاق کرد. یکی از موارد مهم استفاده دفاتر قانونی این است که به عنوان مستندات برای انجام رسیدگی و حسابرسی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

دفاتر غیررسمی یا اختیاری به دفاتر معین، تفصیل و… گفته می‌شود که از طریق ثبت نام پلمپ دفاتر قانونی تهیه نمی‌شوند و برای کمک به روند اجرای امور حسابداری به ما کمک می‌کنند. این دفاتر اصلا به عنوان مستندات قانونی به کمک نمی‌آیند و اعتباری از این لحاظ ندارند.
تغییرات پلمپ دفاتر بخش یک 

مالیات اجاره به چه صورت است؟

۱۱ بازديد
نحوه محاسبه مالیات تکلیفی اجاره براساس صدر ماده 53 ق.م.م است که بیان می‌کند «کل مال‌الاجاره اعم از نقدی و غیرنقدی پس از کسر 25 درصد بابت هزینه‌ها و استهلاک‌ها و تعهدات مالک نسبت به مورد اجاره.»
براساس این ماده قانونی هر مبلغی که شما به عنوان اجاره پرداخت می‌کنید باید در 75 درصد ضرب کنید تا 25 درصد استهلاک و هزینه ملک از آن کم شود. مبلغی که به دست می‌آید؛ درآمد مشمول مالیات اجاره است.
سپس چنانچه موجر شما شخص حقوقی باشد باید ضرب در 25 درصد شود و اگر شخص حقیقی بود باید ضرب در نرخ ماده 131 شود که پلکانی است. یعنی تا میزان 500 میلیون ریال 15 درصد، 500 میلیون ریال بعدی 20 درصد و ماب‌الاختلاف هر چقدر باقی ماند 25 درصد است.

مالیات اجاره به چه صورت است؟